El Jamboree recorda Alfredo Papo amb el jazz del mestre Pedro Iturralde

25 July 2013 per masimas a Notícies El Jamboree recorda Alfredo Papo amb el jazz del mestre Pedro Iturralde

Aquest dissabte i diumenge, 27 i 28 de juliol, el Jamboree presenta l’actuació de l’històric jazzman Pedro Iturralde, pioner del jazz a la península juntament amb Tete Montoliu i que no actúa a Barcelona des de fa 18 anys. 

Els seus concerts (20h i 22h) donaràn el tret de sortida de la programació de l’11è San Miguel Mas i Mas Festival al club de jazz de la Plaça Reial i s’ofereixen com un homenatge a la figura d’Alfredo Papo, cronista, promotor i membre històric del Hot Club de Jazz de Barcelona que va morir el passat 17 de juliol a l’edat de 91 anys. 

Pedro Iturralde (1929), responsable d’un dels primers acostaments entre el jazz i el flamenc amb el disc Jazz-Flamenco (1967) que va signar amb el guitarrista Paco de Lucía, presenta amb el seu quartet el seu darrer treball, Etnofonias. Per la seva part Alfredo Papo (1922-2013) ha estat un dels divulgadors més persistents i apassionats de la cultura jazzística al nostre país. El Jamboree va ser la seva segona llar des que el club va obrir les seves portes l’any 1960 fins poques setmanes abans de la seva mort, sense que el desgast de l’edat o les limitacions de mobilitat signifiquessin per a ell cap impediment per a seguir disfrutrant de la música que va omplir bona part de la seva vida: el jazz.