JAMBOREE 55

08 January 2015 per masimas a Notícies JAMBOREE  55

Aquest 9 de gener de 2015 el Jamboree Jazz Club compleix 55 anys i el millor jazz segueix bategant a le seves entranyes amb el propòssit de ser fidel a la condició de club de jazz degà a la península. La celebració posarà en escena l’aposta de futur del quintet Smack Dab liderat pels joveníssims Joan Casares i Oriol Vallés.

Ed Motta, Paolo Angeli, Lionel Loueke, Stèphane Belmondo, Tim Berne, Dr. Lonnie Smith, Tom Rainey, Al Foster, Jeremey Pelt, Jerry Bergonzi, James Carter, Sean Jones, J.D. Allen, Opus 5, Roberto Fonseca o Pat Martino són tant sols alguns dels noms de primeríssim rang que il·luminaran les nits del Jamboree durant els primers messos de 2015. Un llistat de primeres figures internacionals que sumat a les propostes més destacades que es cuinen en territori nacional, mantenen al Jamboree en la categoria dels millors i més reconeguts clubs de jazz d’arreu del món com poden ser el Village Vanguard  o el Blue Note de Nova York, el Ronnie Scott de Londres o el Montmartre de Cophenaghe.

Sabem que condicionants insalvables com el 21% d’IVA –un càstig polític i despòtic a la cultura– i la precària situació econòmica general no afavoreixen el consum cultural, però precissament per això no ens podem permetre baixar la guàrdia i estem obligats a seguir apostant per la qualitat i la dignitat de la música en viu. Per aquest motiu fem una crida als aficionats i molt especialment al col·lectiu musical –professionals i estudiants– perque siguin conscients que sense el seu suport amb la seva assistència i complicitat aquesta aposta seria del tot impossible. En el cas dels estudiants a més –prop de 2.000 repartits entre les quatre escoles de Grau Superior  que hi ha a Barcelona–Esmuc, Taller, Liceu i Jam Session– recordar-lis que tenen l’opció d’aconseguir una acreditació que els permet un descompte del 50% a cada concert i que la seva assistència a més d’una lliçó pràctica en matèria musical és una inversió en el seu propi futur. Com ho deixa ben palés el documental The Jump que es va estrenar en la passada edició del Festival In-Edit i que recull 12 anys d’història de les WTF Jam Session.

Deixe’m enrere un 2014 en el que s’ha aconseguit mantenir l’augment del 9% de públic que es va registrar el curs anterior i que ha deixat per a la memòria moltes nits inoblidables: la visita de Joan Manuel Serrat i Mayte Martín en l’aniversari de Tete Montoliu, el retorn del gran Moncho –el rei del bolero- a l’escenari on va donar les seves primeres passes, la celebració dels 80 anys del mestre Francesc Burrull o la setmana que vam compartir amb Paquito D’Rivera podrien ser algunes de les fites més sonades d’aquest 2014 al soterrani de la Plaça Reial.

Però també ho podrien ser els concerts de figures de primera referència mundial i autèntiques llegendes vives del jazz com Lee Konitz, Benny Golson, Peter King, Kenny Garrett,  David Murray o Paolo Fresu, així com les sessions úniques amb Jerry González, Juan Perro, Dayna Kurtz, Jorge Pardo, Javier Ruibal o Chano Dominguez. Del 2014 també ha estat una revel.lació l’aliança amb el Festival Grec de Barcelona que ha contribuit que el club visqués el millor juliol de la seva història amb plens absoluts a diari gràcies a propostes com les de Los Mambo Jambo i el quintet Motis-Chamorro amb Scott Hamilton. Una proposta aquesta última enregistrada per a convertir-se en disc, com també ho va ser l’actuació de Los Fulanos el 27 desembre que va batre el record d’assistència de l’any amb prop de 400 persones entre els dos passes.

I així como el 9 de gener de 1960 un jove Tete Montoliu encetava la primera pàgina de la història d’aquest club degà amb el seu quintet d’aleshores, per a celebrar el 55 aniversari del Jamboree Jazz Club aquest divendres 9 de gener de 2015 possem en escena una fantàstica aposta de futur personificada en el quintet Smack Dab liderat pels joveníssims Joan Casares i Oriol Vallés, una declaració d’intencions del soterrani de la Plaça Reial amb la voluntat decidida de seguir mirant endavant. Us esperem per a celebrar-ho plegats!

http://www.masimas.com/jamboree/concerts-jazz/barcelona/smack-dab-quintet

 

-------- ESPAÑOL -------

Este 9 de enero de 2015 el Jamboree Jazz Club cumple 55 años y el mejor jazz sigue latiendo en lsus entrañas con el propuesto de ser fiel a la condición de club de jazz decano en la península. La celebración pondrá en escena la apuesta de futuro del quinteto Smack Dab liderado por los jovencísimos Juan Casares y Oriol Vallés.

Ed Motta, Paolo Angeli, Lionel Loueke, Stèphane Belmondo, Tim Berne, Dr. Lonnie Smith, Tom Rainey, Al Foster, Jeremey Pelt, Jerry Bergonzi, James Carter, Sean Jones, JD Allen, Opus 5, Roberto Fonseca o Pat Martino son sólo algunos de los nombres de primerísimo nivel que iluminarán las noches del Jamboree durante los primeros meses de 2015. Un listado de primeras figuras internacionales que sumado a las propuestas más destacadas que se cocinan en territorio nacional, mantienen el Jamboree en la categoría de los mejores y más reconocidos clubes de jazz de todo el mundo como pueden ser el Village Vanguard o el Blue Note de Nueva York, el Ronnie Scott de Londres o el Montmartre de Cophenaghe.

Sabemos que condicionantes insalvables como el 21% de IVA -un castigo político y despótico en la cultura- y la precaria situación económica general no favorecen el consumo cultural, pero precisamente por eso no nos podemos permitir bajar la guardia y estamos obligados a seguir apostando por la calidad y la dignidad de la música en vivo. Por este motivo hacemos un llamamiento a los aficionados y muy especialmente al colectivo musical -profesionales y estudiantes- para que sean conscientes de que sin su apoyo con su asistencia y complicidad esta apuesta sería del todo imposible. En el caso de los estudiantes además -cerca de 2.000 repartidos entre las cuatro escuelas de Grado Superior que hay en Barcelona -Esmuc, Taller, Liceo y Jam Session- recordarles que tienen la opción de conseguir una acreditación que les permite un descuento del 50% en cada concierto y que su asistencia a más de una lección práctica en materia musical es una inversión en su propio futuro. Como lo deja bien patente el documental The Jump que se estrenó en la pasada edición del Festival In-Edit y que recoge 12 años de historia de las WTF Jam Session.

Dejando atrás un 2014 en el que se ha conseguido mantener el aumento del 9% de público que se registró el curso anterior y que ha dejado para la memoria muchas noches inolvidables: la visita de Juan Manuel Serrat y Mayte Martín en el aniversario de Tete Montoliu, el retorno del gran Moncho -el rey del bolero- al escenario donde dio sus primeros pasos, la celebración de los 80 años del maestro Francesc Burrull o la semana que compartimos con Paquito D'Rivera podrían ser algunos de los hitos más sonadas de este 2014 en el sótano de la Plaza Real.

Pero también podrían ser los conciertos de figuras de primera referencia mundial y auténticas leyendas vivas del jazz como Lee Konitz, Benny Golson, Peter King, Kenny Garrett, David Murray o Paolo Fresu, así como las sesiones únicas con Jerry González, Juan Perro, Dayna Kurtz, Jorge Pardo, Javier Ruibal o Chano Dominguez. De 2014 también ha sido una revelación la alianza con el Festival Grec de Barcelona que ha contribuido que el club viviera el mejor julio de su historia con llenos absolutos a diario gracias a propuestas como las de Los Mambo Jambo y el quinteto Motis-Chamorro con Scott Hamilton. Una propuesta esta última grabada para convertirse en disco, como también lo fue la actuación de Los Fulanos el 27 diciembre que batió el record de asistencia del año con cerca de 400 personas entre los dos pases.

Y así como el 9 de enero de 1960 un joven Tete Montoliu iniciaba la primera página de la historia de este club decano con su quinteto entonces, para celebrar el 55 aniversario del Jamboree Jazz Club este viernes 9 de enero de 2015 ponemos en escena una fantástica apuesta de futuro personificada en el quinteto Smack Dab liderado por los jovencísimos Juan Casares y Oriol Vallés, una declaración de intenciones del sótano de la Plaza Real con la voluntad decidida de seguir mirando adelante. Os esperamos para celebrarlo juntos!

http://www.masimas.com/jamboree/concerts-jazz/barcelona/smack-dab-quintet