Es presenta el cicle Mas i Mas de primavera

25 March 2015 per masimas a Notícies Es presenta el cicle Mas i Mas de primavera

20/03/2015

La fundació Mas i Mas i el Reial Cercle Artístic van presentar ahir el nou cicle dels 30 minuts de Música, una sèrie de concerts que tindran lloc al Saló dels atlants cada diumenge, des del 12 d’abril al 28 de juny. Al llarg de 12 concerts i entres sessions diàries, a les 18h, 19h i 20h, es descobriran joves promeses que busquen fer-se un lloc en el panorama musical autòcton la soprano Veròncia Tello, el guitarrista Alí Arango o la violoncel3lista Andrea Amador. També s’hi trobaran primeres figures consagrades com Vicens Prats, primer flauta solista de l’Orchestre du París.

Per a l’ocasió el cicle ha reduït l’oferta però manté la diversitat en les propostes intentant repartir joc en la varietat de repertori i instrumentistes. Igualment manté col·laboracions amb certàmens i concursos per tal d’assegurar certa projecció i oferir oportunitats als joves talents. Com recordava el musicòleg i programador del cicle, Xavier Chavarria: “és necessari que els músics toquin, tinguin actuacions per tal de cimentar les seves capacitats i rodar el repertori”.

La intenció de diversitat és tan fefaent que alguns dels músics interpretaran obres compostes per ells mateixos i obres que els són dedicades. És el cas de la pianista japonesa Ayako Fujiki que presentarà dues composicions pròpies incloses en un disc que sortirà al mercat el proper abril. D’altra banda, el duo Lito Iglesias (violoncel) i Cristina Morales (piano) estrenaran el Preludio e Toccata de Manuel García Morante  i interpretaran Zortziko inexistent d’Antoni-Olaf Sabater, composició dedicada al violoncel·lista

L’Orquestra de Cambra del Reial Cercle Artístic

El nou emplaçament del cicle revifa la flama musical d’una entitat, el Reial Cercle Artístic, amb una llarga tradició de concerts . La nòmina d‘artistes que hi ha actuat inclou figures de la categoria de Malats, Morera, Manén i Granados o Conxita Badia, Victoria de los Ángeles i Montserrat Caballé, alhora que conjunts com l’Orfeó Donostiarra.

Amb aquesta voluntat també s’ha inclòs la refundació de l’Orquestra de Cambra del Reial Cercle Artístic encapçalada pel violinista Javier Mateos. Es tracta d’un conjunt de corda amb dotze membres d’ entre 22 i 29 anys, la majoria sorgits de l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) que “tenen  un altíssim nivell tècnic”. Aquesta orquestra estar activa entre el 1992 i el 2006 i ara ha renascut amb voluntat d’acostar el repertori per a orquestra de cordes de diverses èpoques: barroc, classicisme i romanticisme (obres de Corelli, Mozart, Elgar i Grieg) tal i com demostra el primer concert que, a més, serà la inauguració del cicle.

Catclassics.com