El Jamboree augmenta el 9% de públic el 2013

07 January 2014 per masimas a Notícies El Jamboree augmenta el 9% de públic el 2013

Prop de 35.000 persones van assistir a més de 360 concerts

En un any marcat per la crisi econòmica i la implantació del 21% de l’IVA cultural, el Jamboree no tant sols ha aconseguit sobreviure sinó que ha augmentat el registre d’assistència de públic a la sala en un 9%. Un total de 34.832 espectadors han assistit als 361 concerts que l’històric club de jazz va programar en la temporada 2013. Una xifra que suposa un increment de 7.094 persones respecte a les 27.738 que van assistir en el curs 2012.

Davant la dificultat que travessa l’oferta cultura en general i les arts escèniques en particular (teatre, música, dansa) amb un descens generalitzat de la venda d’entrades, el creixement de públic del Jamboree és una excel•lent notícia per aquest club amb 53 anys d’història.

Entre els arguments que justifiquin aquest increment són diversos els motius que poden haver-hi contribuït: des del mateniment d’uns preus populars fins al plantejament d’una programació més oberta i variada, l’equiparació de propostes nacionals i internacionals de caràcter exclusiu i el reforçament com a seu del San Miguel Mas i Mas Festival així com l’impuls de noves iniciatives com el Festival Ron Varadero del Bolero, el Jamboree Jazz Club Festival o un seguit de cicles diversos que s’han anat succeint cada mes. Un altre dels factors a tenir en compte és el gradual increment de públic estranger –més d’un 40%- associat al turisme que arriba a Barcelona amb l’interès de trobar propostes culturals de qualitat. 

Amb una capacitat per a 112 persones i la celebració de dos pases cada nit, entre els concerts que han consumat el sold-out a les taquilles del Jamboree al llarg de 2013, el més destacats són els que han protagonitzat aquestes 10 propostes: Gregory Porter, Jerry Gonzalez & The Jamboree Big Latin Band, Motis-Chamorro Quintet & Scott Hamilton, Paco Ibañez, Free Art Ensemble, Migdalia Hechavarria, Avishai Cohen Trio, The Excitements, Barcelona Big Blues Band & Myriam Swamson i Lou Donaldson. 

 

El dèficit de la música en viu

Malgrat el valor en positiu d’aquestes xifres el Jamboree Jazz és conscient que encara te un llarg camí per a recòrrer per aconseguir que el balanç de la seva activitat deixi de ser deficitària. Tot i aquest increment a l’assistència de concerts segueix sent la doble vida de la sala que es converteix en discoteca a partir de les 12 de la nit allò que li permet que surtin els números en la seva voluntat de seguir apostant per la música en viu. 

Cal tenir en compte que un Jamboree a ple rendiment tots els dies de l’any suposaria una entrada de 79.200 espectadors, i en relació als prop de 35.000 que han assistit al 2013, vol dir que la tasa d’ocupació ha estat lleugeremanet superior al 43% respecte a la seva capacitat total. Un percentage que si es compara amb el 34’2% de 2012 registra aquest augment del 9%, però al mateix temps que indica que encara hi ha un llarg camí per a recòrrer per assolir una ocupació més òptima.

Per aquest motiu de cares al 2014 el Jamboree te la voluntat decidida de refermar aquesta tendència positiva a través de noves campanyes de promoció i divulgació del jazz i la música en viu a la ciutat de Barcelona en particular i a Catalunya en general. 

 

Noves propostes

De la mateixa manera que te el repte de reforçar la seva programació amb propostes exclusives del millor jazz i músiques derivades a escala nacional i internacional com ho demostren els noms de músics i grups que ja tenen anunciada la seva presència a a la sala en el primer tram d’aquest 2014 com Kenny Garrett, Paolo Fresu, Otis Taylor Band, Jerry Gonzalez Quartet, Laika Fatien, Ambrose Akinmusire i Diego Amador Trio & David Pastor, entre altres.

 

------------------------------

 

Cerca de 35.000 personas assistieron a más de 360 conciertos

En un año marcado por la crisis económica y la implantación del 21% del IVA cultural, el Jamboree no sólo ha logrado sobrevivir sino que ha aumentado el registro de asistencia de público en la sala en un 9%. Un total de 34.832 espectadores han asistido a los 361 conciertos que el histórico club de jazz programó en la temporada 2013. Una cifra que supone un incremento de 7.094 personas respecto a las 27.738 que asistieron en el curso 2012.

Ante la dificultad que atraviesa la oferta cultural en general y las artes escénicas en particular (teatro, música, danza) con un descenso generalizado de la venta de entradas, el crecimiento de público del Jamboree es una excelente noticia para este club con 53 años de historia.

Entre los argumentos que justifiquen este incremento son varios los motivos que pueden haber contribuido: desde el matenimiento de unos precios populares hasta el planteamiento de una programación más abierta y variada, la equiparación de propuestas nacionales e internacionales de carácter exclusivo y el reforzamiento como sede del San Miguel Mas i Mas Festival así como el impulso de nuevas iniciativas como el Festival Ron Varadero del Bolero, el Jamboree Jazz Club Festival o una serie de ciclos diversos que se han ido sucediendo cada mes. Otro de los factores a tener en cuenta es el gradual incremento de público extranjero -más de un 40%- asociado al turismo que llega a Barcelona con el interés de encontrar propuestas culturales de calidad.

Con una capacidad para 112 personas y la celebración de dos pases cada noche , entre los conciertos que han consumado el sold-out en las taquillas del Jamboree a lo largo de 2013, el más destacados son los que han protagonizado estas 10 propuestas: Gregory Porter, Jerry Gonzalez & The Jamboree Big Latin Band, Motis-Chamorro Quintet & Scott Hamilton, Paco Ibañez, Free Art Ensemble , Migdalia Hechavarria, Avishai Cohen Trio, The Excitements, Barcelona Big Blues Band & Myriam Swamson y Lou Donaldson.

 

El déficit de la música en vivo

A pesar del valor en positivo de estas cifras el Jamboree Jazz es consciente de que todavía tiene un largo camino por recorrer para conseguir que el balance de su actividad deje de ser deficitaria. Aunque este incremento en la asistencia de conciertos sigue siendo la doble vida de la sala que se convierte en discoteca a partir de las 12 de la noche lo que le permite que salgan los números en su voluntad de seguir apostando por la música en vivo.

Hay que tener en cuenta que un Jamboree a pleno rendimiento todos los días del año supondría una entrada de 79.200 espectadores, y en relación a los cerca de 35.000 que han asistido al 2013, quiere decir que la tasa de ocupación ha sido ligeramente superior al 43% respecto a su capacidad total. Un porcentaje que si se compara con el 34'2% de 2012 registra este aumento del 9%, pero al mismo tiempo indica que todavía hay un largo camino por recorrer para alcanzar una ocupación más óptima.

Por este motivo, de cara al 2014 el Jamboree tiene la voluntad decidida de afianzar esta tendencia positiva a través de nuevas campañas de promoción y divulgación del jazz y la música en vivo en la ciudad de Barcelona en particular y Cataluña en general.

 

Nuevas propuestas

De la misma manera que tiene el reto de reforzar su programación con propuestas exclusivas del mejor jazz y músicas derivadas a escala nacional e internacional como lo demuestran los nombres de músicos y grupos que ya tienen anunciada su presencia a en la sala en el primer tramo de este 2014 como Kenny Garrett, Paolo Fresu, Otis Taylor Band, Jerry Gonzalez Quartet, Laika Fatien, Ambrose Akinmusire y Diego Amador Trío & David Pastor, entre otros.