II SAN MIGUEL JAMBOREE JAZZ CLUB FESTIVAL

02 October 2014 per masimas a Notícies II SAN MIGUEL JAMBOREE JAZZ CLUB FESTIVAL

DEL 22 D’OCTUBRE AL 30 DE NOVEMBRE

A UN PAM  

El Jamboree ja te a punt la segona edició del seu particular festival de jazz i de club. Després de l’excel·lent acollida de l’any anterior, el club de jazz degà de la península ha preparat un nou certamen amb més dies al sarró –del 22 d’octubre al 30 de novembre–, més propostes i un lema irrebatible: el millor jazz de casa i de for A UN PAM.

A banda de la qualitat i la diversitat dels grups del cartell, allò que distingeix una celebració com aquesta és l’oportunitat de gaudir-ne des de la proximitat, el caliu i la immediatesa que només es pot assaborir en la intimitat i la distància curta que genera l’atmosfera de club. La història, el present i el futur del jazz d’arreu i d’aquí A UN PAM dels nostres nassos.

Pel que fa a la història noms de llegenda: Lou Donaldson, amb el que commemorem el 75 aniversari del segell Blue Note, Lee Konitz, que es presenta en formació de quartet, Francesc Burrull que ens convida a la festa del seu 80 aniversaris o Pedro Iturralde, amb un nou treball discogràfic sota el braç als seus 85 anys, són un aval més que sobrat per a guanyar-se l’atenció de l’aficionat.

En qüestió de present es poden esmentar propostes com les del quartet Infinity del gran David Murray, la novetat d’un Chano Domínguez en format de trio elèctric, la capacitat transgressora d’un increïble Ken Vandermark o sense anar més lluny la co-producció amb què estrenem el festival a càrrec d’un nonet fet a mida per Joan Chamorro, amb la participació com a convidat estrella de Dick Oatts al saxo i els arranjaments d’Alfons Carrascosa.

Pel que fa al futur entre les apostes de qualitat figuren les vocalistes Tricia Evy, Judit Neddermann i Carla Cook, els saxofonistes James Brandon Lewis, Adam Kolker i Zenhya Strigalev (aquest últim en companyia del darrer baixista de Miles Davis, Foley), la parella Albert Sanz & Félix Rossy, el bufador Gael Horellou i la banda Koko Jean & The Tonics.

Així com és voluntat absolutament premeditada del festival donar cabuda a tots aquells músics del país que des de les coordenades del jazz estan concebent una identitat pròpia: Giulia Valle, Original Jazz Orquestra del Taller de Músics, Pepino Pascual, Mané Ferret, Barcelona Big Blues Band, Albert Bover & Marco Mezquida, Iberjazz i Ricca.

Més enllà del jazz i com a una oferta en paral·lel aquesta edició també dóna joc a propostes emparentades, o no, amb el poder de la llibertat i la transgressió sonores: Albert Pla & Pascal Comelade, Cathy Claret, Andreu Rifé, Iberjazz i Joe Driscoll & Sekou Kouyate. I cal no oblidar les What The Fuck, nom de guerra de les jam-sessions que porten dotze anys omplint de sensacions tots els dilluns i que enguany estrenarà la seva història a la gran pantalla dins el Festival In-Edit de documentals musicals.

D’una manera molt especial el Jamboree celebra i agraeix també el suport d’un nou company de viatge en qualitat de marca patrocinadora com és la cervesa SAN MIGUEL, així com la determinació de la Fundació SGAE per a reiterar el seu suport als autors i creadors del país com ho va fer en l’edició anterior.

Tot sigui pel privilegi de gaudir del millor jazz i la millor música en viu A UN PAM gràcies al SAN MIGUEL JAMBOREE JAZZ CLUB FESTIVAL.

EL MILLOR JAZZ A UN PAM  

 

 --------

El Jamboree ya tiene a punto la segunda edición de su particular festival de jazz y de club. Después de la excelente acogida del año anterior, el club de jazz decano de la península ha preparado un nuevo certamen con más días en el zurrón -del 22 de octubre al 30 de noviembre-, más propuestas y un lema irrebatible: el mejor jazz de casa y de fuera a UN PASO. 

Aparte de la calidad y la diversidad de los grupos del cartel, lo que distingue una celebración como esta es la oportunidad de disfrutar de ellos desde la proximidad, el calor y la inmediatez que sólo se puede saborear en la intimidad y la distancia corta que genera la atmósfera de club. La historia, el presente y el futuro del jazz de todas partes y de aquí A UN PASO de nuestras narices. 

En cuanto a la historia nombres de leyenda: Lou Donaldson, con lo que conmemoramos el 75 aniversario del sello Blue Note, Lee Konitz, que se presenta en formación de cuarteto, Francesc Burrull que nos invita a la fiesta de su 80 cumpleaños o Pedro Iturralde, con un nuevo trabajo discográfico bajo el brazo a sus 85 años, son un aval más que sobrado para ganarse la atención del aficionado. 

En cuestión de presente se pueden mencionar propuestas como las del cuarteto Infinity del gran David Murray, la novedad de un Chano Domínguez en formato de trío eléctrico, la capacidad transgresora de un increíble Ken Vandermark o sin ir más lejos la co-producción con la que estrenamos el festival a cargo de un noneto hecho a medida por Joan Chamorro, con la participación como invitado estrella de Dick Oatts al saxo y los arreglos de Alfonso Carrascosa. 

En cuanto al futuro entre las apuestas de calidad figuran las vocalistas Tricia Evy, Judit Neddermann y Carla Cook, los saxofonistas James Brandon Lewis, Adam Kolker y Zenhya Strigalev (este último en compañía del último bajista de Miles Davis, Foley), la pareja Albert Sanz & Félix Rossy, el soplete Gael Horellou y la banda Koko Jean & The Tonics. 

Así como es voluntad absolutamete premeditada del festival dar cabida a todos aquellos músicos del país que desde las coordenadas del jazz están concibiendo una identidad propia: Giulia Valle, Original Jazz Orquesta del Taller de Músics, Pepino Pascual, Mané Ferret, Barcelona Big Blues Band, Albert Bover & Marco Mezquida, Iberjazz y Ricca. 

Más allá del jazz y como una oferta en paralelo esta edición también da juego a propuestas emparentadas, o no, con el poder de la libertad y la transgresión sonoras: Albert Pla & Pascal Comelade, Cathy Claret, Andreu Rifé, Iberjazz y Joe Driscoll & Sekou Kouyate. Y no hay que olvidar las What The Fuck, nombre de guerra de las jam-sessions que llevan doce años llenando de sensaciones todos los lunes y que este año estrenará su historia a la gran pantalla dentro del Festival In-Edit de documentales musicales. 

De una manera muy especial el Jamboree celebra y agradece también el apoyo de un nuevo compañero de viaje en calidad de marca patrocinadora como es la cerveza SAN MIGUEL, así como la determinación de la Fundación SGAE para reiterar su apoyo a los autores y creadores del país como lo hizo en la edición anterior. 

Todo sea por el privilegio de disfrutar del mejor jazz y la mejor música en vivo A UN PASO gracias al SAN MIGUEL JAMBOREE JAZZ CLUB FESTIVAL.