What The Fuck!

Reprenent l’esperit de les jam session que s’havien celebrat durant els 90 al mateix local, el 2001 l’activista musical Aurelio Santos va posar en marxa les What The Fuck Jam Sessions, sota uns principis trencadors, originals i radicalment diferents a la concepció tradicional de jam session. D’entrada, va proposar dedicar cada sessió a un músic en concret, que protagonitza la dinàmica de la sessió. Va treure els seients del pati de butaques i va dissenyar la sessió amb dues parts ben diferenciades: una en què la banda interpreta clàssics del jazz en format acústic i una altra en què s’hi incorporen intèrprets de música electrònica i hip-hop instituint una fusió entre el jazz i les pulsacions més modernes de la música afroamericana, com el hip-hop, el dub, el groove, el funk, o la música afrollatina.

La fórmula, inèdita al nostre país, ha seduït a artistes de la categoria de Llibert Fortuny –habitual de les WTF!-, Avishai Cohen, Mark Turner, Seamus Blake, Armand Sabal-Leco, Kurt Rosenwinkel, Albert Bover o Gorka Benítez. Ha servit també per donar a conèixer nous valors del jazz barceloní i, sobretot, per crear afició entre el jovent –el sector de públic predominant. Les WTF! se celebren durant tot l’any els dilluns a la nit i passen per ser una de les propostes amb més seguidors de les que es programen al Jamboree –són conegudes les llargues cues a l’exterior del local per accedir-hi.

Atreviment, experimentació i promoció de la música en viu són els trets bàsics que regeixen aquesta iniciativa insòlita, única al país, amb prop de 10 anys d’existència. Una alternativa que compta amb el suport d’un nombrós grup d’incondicionals que cada dilluns omplen la sala aconseguint xifres mai assolides per cap altre club de jazz. Una estètica nova, radical, diferent dins el món del jazz, adaptada als nous temps i als públics més inquiets de la nostra escena; un laboratori d’idees dels músics barcelonins, traduït en projectes discogràfics d’avantguarda; una forma de mantenir viva la flama del jazz.

HALLS AND CONCERTS FROM MASIMAS
  • Jamboree Jazz CLub Barcelona
  • Moog Electronic Dancing Club Barcelona
  • Tarantos - Espectacles Flamenco Barcelona
  • Tarantos Club - Sessions de Indie, Pop, Rock Barcelona
  • Jamboree Dance Club Barcelona
  • Fundació Mas i Mas - Concerts de música clàssica a Barcelona
  • Mas i Mas Festival
Logo Grup Mas i Mas

Contacta | Informació legal | Política de privacitat

© 2017 Grup Mas i Mas,tots els drets reservats