Actuació OI DIPNOI a Barcelona

Agenda completa

OI DIPNOI

OI DIPNOI

12€ Taquilla
Web
Divendres 24 Maig 2019

CONCERT A LA SALA JAMBOREE 2

Descripció

Dipnoi són fòssils vius, un ordre de peixos prehistòrics que tenen vestigis de pulmons rudimentaris: durant els períodes de sequera, adaptats al medi ambient, es refugien en petites terres humides i poden respirar oxigen atmosfèric. Aquesta és una metàfora que evoca a la escena musical actual a Sicília: en nom de la supervivència.

La poètica desenvolupada pel trio Oi Dipnoi va néixer a partir de la trobada entre tradició i innovació: un enriquí a l'altre en un diàleg constant en què es donen valor als actius de la cultura musical de l'illa. Una herència de Valerio Cairone, un multi-instrumentista que va recollir les melodies de la regió. ElS protagonistes d’aquest patrimoni eren pastors, agricultors, carters, un univers ben explorat per escriptors famosos a Sicília a finals del segle XIX i principis del segle XX. Així, la creació d'un repertori original en què els temes són desenvolupats i sostinguts per l'acordió diatònic i la gaita siciliana, recolzats per la secció rítmica Nakaira amb percussió, arpa jueva, contrabaix i contrabaix de Mario Gulisano i Marco Carnemolla. Des de Sicília, Oi Dipnoi s’aboca profundament als pous de la tradició i crea un nou so ple de personalitat. Ens presenta en una versió vívida on l'acordió diatònic està recolzat per una forta secció rítmica de baix i percussió, gràcies a una encantadora i lleugera fusió amb elements de jazz i folk progressista.

El seu àlbum de debut "Bastrika" va ser llançat al novembre de 2015 a Hongria per NarRator Records. També hi ha dos convidats especials al registre: Dániel i Vilmos Gryllus de Kaláka, el grup popular més famós i establert a Hongria. Més tard, el 2015, el trio va participar al Festival I-ART, produint l'espectacle "Etnafjord" juntament amb el cantet suec Kraja.

En el seu segon àlbum "Pontos", publicat el gener de 2018, va comptar amb la invitació especial de l'arranjament de cordes de Laura Cortese i les targetes de ball dels EUA.

El trio, format el 2013, ja ha actuat amb èxit en diversos festivals de folk a través d'Itàlia, França, Hongria, Croàcia, Sèrbia, Anglaterra, Índia, Cile i Austràlia.

Sala:
Tarantos

Plaça Reial 17
08002 Barcelona
Tel. 93 319 17 89
Fax. 93 315 02 21
info-tarantos@masimas.com

Agenda completa

HALLS AND CONCERTS FROM MASIMAS
  • Jamboree Jazz CLub Barcelona
  • Moog Electronic Dancing Club Barcelona
  • Tarantos - Espectacles Flamenco Barcelona
  • Tarantos Club - Sessions de Indie, Pop, Rock Barcelona
  • Jamboree Dance Club Barcelona
  • Fundació Mas i Mas - Concerts de música clàssica a Barcelona
Logo Grup Mas i Mas

Contacta | Informació legal | Política de privacitat

© 2019 Grup Mas i Mas,tots els drets reservats